Skip to content
Ghior.com 🏠 » Grammar » Exercises » Exercise on Voice Change with Answer

Exercise on Voice Change with Answer

image_pdfGenerate PDF

1. Let him say whatever he likes.
Ans: Let him be said whatever he likes.

2. Do away with it.
Ans: Let it be done away with.

3. He let me sing.
Ans: I was let sing by him.

4. Such cruelty cannot be tolerated.
Ans: We cannot tolerate such cruelty.

5. I am to do it.
Ans: It is to be done by me.

6. Let me work out the sum.
Ans: Let the sum be worked out by me.

7. How will he do the work?
Ans: How will the work be done by him?

8. The pot can contain nothing.
Ans: Nothing can be contained in the pot.

9. I always speak well of him.
Ans: He is always spoken well of me.

10. He is not trusted.
Ans: People do not trust him.

11. He was not looked at.
Ans: We did not look at him.

12. Forgive us as we forgive our enemies.
Ans: Let’s be forgiven as our enemies are forgiven by us. Or, Be forgiven us as our enemies are forgiven by us.

13. Tell him to go.
Ans: Let him be told to go.

14. Indiscipline should not be encouraged.
Ans: We should not encourage indiscipline.

15. It is said that morning shows the day.
Ans: People say that morning shows the day.

16. He came by a purse of gold.
Ans: A purse of gold was come by him.

17. Circumstances obliged me to go.
Ans: I was obliged to go by Circumstances.

18. Nobody has seen her smile.
Ans: Her smile has not been seen by anybody.

19. The field is plowed.
Ans: The farmers plow the field.

20. The liquid is heated to boiling point.
Ans: We heat the liquid to boiling point.

21. She addressed me brightly.
Ans: I was addressed brightly by her.

22. There were some problems at first but they seem to have been solved.
Ans: There were some problems at first but they seem to have been solved.

23. Write as you think.
Ans: You are requested to write as you think.

24. Death is preferable to dishonor.
Ans: Death is been preferable to dishonor.

25. The albatross made the wind blow.
Ans: The wind was made to blow by the albatross.

26. But one day I shot the bird.
Ans: But one day the bird is shot by me.

27. A coin feels hard.
Ans: A coin is felt hard.

28. I don’t like people telling me what to do.
Ans: I don’t like people being told what to do.

29. I was given two hours to make my decision.
Ans: They gave me two hours to make my decision.

30. Have you been shown the new medicine?
Ans: Has anybody shown you the new medicine?

31. I remember someone giving me a toy on my birthday.
Ans: I remember being given a toy on my birthday.

32. He hates people keeping him waiting.
Ans: You know He hates being kept waiting.

33. Without anyone seeing him he climbed over the wall.
Ans: He climbed over the wall without being seen.

34. There was a fight at the party but nobody got hurt.
Ans: Nobody was hurt.

35. Did Anna get offered the job?
Ans: Was Anna offered the job?

36. The dog got run over by a car.
Ans: The dog was run over by a car.

37. Nobody told me that George was ill.
Ans: I was not told that George was ill.

38. His colleagues gave him a present when he retired.
Ans: He was given a present by his colleagues when he retired.

39. I think they should have offered Tom the job.
Ans: I think Tom should have been offered the job.

40. I shall send you your exam results as soon as possible.
Ans: You will be sent your exam results as soon as possible.

Similar Posts: