Skip to content
Ghior.com 🏠 » Grammar » Exercises » Exercise on Right Form of Verbs: Part 02

Exercise on Right Form of Verbs: Part 02

image_pdfGenerate PDF

1. What you (do) —– now?
Ans: What are you doing now?

2. Why Mr. Kamal (look) —– so happy?
Ans: Why does Mr. Kamal look so happy?

3. No sooner had the students (see) —– the headmaster than they (enter) —– into the classroom.
Ans: No sooner had the students seen the headmaster than they entered the classroom.

4. It is many years since I (do) —– it.
Ans: It is many years since I did it.

5. Many years have passed since his parents (die) —–.
Ans: Many years have passed since his parents died.

6. The area has been developed since I (leave) —– the place.
Ans: The area has been developed since I left the place.

7. I have completed the work before he (come) —–.
Ans: I have completed the work before he came.

8. My father went to pilgrim after he (finished) —– his job.
Ans: My father went to pilgrim after he had finished his job.

9. I have better (to sleep) —– now.
Ans: I have better sleep now.

10. I will not let you (to do) —– the work.
Ans: I will not let you do the work.

11. Having (finish) —– the work I went out to walk.
Ans: Having finished the work I went out for a walk.

12. The headmaster desired the notice to be (hang) —–.
Ans: The headmaster desired the notice to be hung.

13. Last Friday I went to Nil Khet with a view to (collect) —– my books.
Ans: Last Friday I went to Nil Khet with a view to collecting my books.

14. I never thought of (do) —– the work.
Ans: I never thought of doing the work.

15. It is high time we (change) —– our country.
Ans: It is high time we Changed/should change our country.

16. I wish I (to be) —– a poet.
Ans: I wish I were a poet.

17. I fancy I (change) —– myself.
Ans: I fancy I changed myself.

18. She sings as if she (be) —– a singer.
Ans: She sings as if she were a singer.

19. She continued as though I (not speak) —–.
Ans: She continued as though I had not spoken.

20. One of my friends (fail) —– in the examination.
Ans: One of my friends has failed the examination.

21. He said that he (go) —– home the next day.
Ans: He said that he would go home the next day.

22. If you helped him he (pass) —– the examination.
Ans: If you helped him he would pass the examination.

23. If I have seen the boy I (give) —– him some money.
Ans: If I have seen the boy I would have given him some money.

24. The child (cry) —– for three hours.
Ans: The child has been crying for three hours.

25. I (do) —– the work since in the morning.
Ans: I have been doing the work since the morning.

26. I got my room (clean) —–.
Ans: I got my room cleaned.

27. I had my food (cook) —–.
Ans: I had my food cooked.

28. While (walk) —– on the road I saw a dead cow beside the road.
Ans: While walking on the road I saw a dead cow beside the road.

29. While we (work) —– in the garden, we found a dead snake.
Ans: While we were working in the garden we found a dead snake.

30. He ran fast lest he (miss) —– the train.
Ans: He ran fast lest he should miss the train.

31. The plants of the field (be) —– stronger than that.
Ans: The plants of the field are stronger than that.

32. The communicative system of our village (be) —– very good.
Ans: The communicative system of the villages is very good.

33. Ten thousand taka (be not) —– a huge amount.
Ans: Ten thousand taka is not a huge amount.

34. 200 miles (be) —– a long way.
Ans: 200 miles is a long way.

35. Everybody in the class (be) —– present in the program.
Ans: Everybody in the class is present in the program.

36. Nothing (be) —– impossible.
Ans: Nothing is impossible.

37. The students each (has) —– to sit for the exam.

Ans: The students each have to sit for the exam.

38. More than a student (be) —– able to answer the question.
Ans: More than a student is able to answer the question.

39. More than two students (be) —– absent from their works.
Ans: More than two students are absent from their work.

40. One-third of the work (have) —– been finished.
Ans: One-third of the work has been finished.

41. One-third of the villagers (be) —– present in the program.
Ans: One-third of the villagers are present in the program.

42. The greater part of the students (be) —– bad.
Ans: The greater part of the student is bad.

43. None (be) —– present in the meeting yesterday.
Ans: None is present in the meeting yesterday.

44. All the works (has) —– been completed.
Ans: All the works have been completed.

45. All that glitters (be) —– not gold.
Ans: All that glitters is not gold.

46. If only I (be) —– a king!
Ans: If only I were a king!

47. The players in the field (be) —– taking rest.
Ans: The players in the field are taking a rest.

48. Noman and Roni (has) —– go to (his) —– village.
Ans: Noman and Roni have gone to their village.

49. The headmaster and secretory (be) —– coming towards the class.
Ans: The headmaster and secretory are coming towards the class.

50. The headmaster and the secretory (be) —– discussing with the students about a matter.
Ans: The headmaster and the secretary are discussing with the students a matter.

51. Rice and curry (be) —– not good food for rich.
Ans: Rice and curry are not good food for the rich.

52. Slow and steady (win) —– the race.
Ans: Slow and steady wins the race.

53. Time and tide (wait) —– for none.
Ans: Time and tide wait for none.

54. Each boy and each girl (have) —– a pen.
Ans: Each boy and each girl have a pen.

55. No boy and no girl (do) —– the work.
Ans: No boy and no girl does the work.

56. Every boy, every girl, and every child (be) —– welcomed.
Ans: Every boy, every girl, and every child is/was welcomed.

57. Rina and not her sisters (have) —– do it.
Ans: Rina and not her sisters have done it.

58. The boy as well as his brothers (have) —– got a good figure in the examination.
Ans: The boy, as well as his brothers, have got a good figure in the examination.

59. The headmaster along with his students (have) —– planted the seeds.
Ans: The headmaster along with his students has planted the seeds.

60. Mr. Jamal accompanied by his children (have) —– attended the party.
Ans: Mr. Jamal accompanied by his children has attended the party.

Similar Posts: