Ghior.com 🏠 » Grammar » Exercises » Exercise on Right Form of Verbs: Part 01

Exercise on Right Form of Verbs: Part 01

image_pdfGenerate PDF

Here is a list of questions and answers of the Right Form of Verbs:

1. We (live) here since 2009.

Ans: We have been living here since 2009.

2. We (caught) a thief last night.

Ans: We caught a thief last night.

3. The headmaster (enter) into the class before the students (come)…

Ans: The headmaster had entered the class before the students came.

4. When does Mr. Kamal (take) his breakfast?

Ans:  When does Mr. Kamal take his breakfast?

5. When Rahim looks so angry?

Ans: When does Rahim look so angry?

6. They (speak) together at this moment.

Ans: They are speaking together at this moment.

7. I (read) the book recently.

Ans: I have read the book recently.

8. It is many years since I (come) to your house.

Ans: It is many years since I came to your house.

9. It was many years since I (meet) him.

Ans: It was many years since I had met him.

10. We (start) the meeting after the guest (come).

Ans: We started the meeting after the guest has been coming.

11. I did not want (leave) the place.

Ans: I did not want to leave the place.

12. You must better (to do) the work.

Ans: You must better do the work.

13. The boy ran away having (take) the first prize.

Ans: The boy ran away having taken the first prize.

14. I went to market last night with a view to (buy) a shirt.

Ans: I went to market last night with a view to buying a shirt.

15. It is high time I (change) my character.

Ans: It is high time I changed my character.

16. He speaks as though he (be) mad.

Ans: He speaks as though he were mad.

17.  One of the boys (be) present in the class.

Ans: One of the boys is present in the class.

18. You ought to (respect) your parents and your elders.

Ans: You ought to respect your parents and your elders.

19. The book has been published.

Ans: The book has been published.

20. If you helped the boy he (help) you.

Ans: If you helped the boy he would help you.

21. I (read) the book in the morning.

Ans: I have been reading the book since the morning.

22. Slow and steady (win) the race.

Ans: Slow and steady wins the race.

23. He ran fast lest he (miss) the train.

Ans: He ran fast lest he should miss the train.

24. While (read) a book I saw a picture of an ox.

Ans: While reading a book I saw a picture of an ox.

25. The color of his books (be) red.

Ans: The color of his books is red.

26. Ill news (run) quickly.

Ans: Ill news runs quickly.

27. There (be) a high school in our area.

Ans: There is a high school in our area.

28. Every man (want) to succeed.

Ans: Every man wants to succeed.

29. Many a boy (ruin) his career through laziness.

Ans: Many a boy ruins his career through laziness.

30. No buses and no rickshaws (be) on the road.

Ans: No buses and no rickshaws are on the road.

31. None of the girls (has) qualified.

Ans: None of the girls has qualified.

32. The wall has been printed.

Ans: The wall has been printed.

33. Time and tide (wait) for none.

Ans: Time and tide wait for none.

34. The MD and the GM of the company (be) present in the meeting.

Ans: The MD and the GM of the company are present in the meeting.

35. Rice and curry (be) my favorite food.

Ans: Rice and curry is my favorite food.

36. Cattle (be) grazing in the field.

Ans: Cattle are grazing in the field.

37. The family (be) unanimous in the opinion.

Ans: The family is unanimous in opinion.

38. The Gulliver’s Travels (be) an interesting book.

Ans: The Gulliver’s Travels is an interesting book.

39. All’s well that (end) well.

Ans: All’s well that ends well.

40. The virtuous (be) always happy.

Ans: The virtuous are always happy.

41. One of the students (do) his homework.

Ans: One of the students does his homework.

42. One and a half works (be) done.

Ans: One and a half works are done.

43. Two plus two (make) four.

Ans: Two plus two makes four.

44. You, he, and I (be) friends.

Ans: You, he, and I are friends.

45. Rahim as well as his friends (done) well.

Ans: Rahim as well as his friends does well.

46. It is time (change) our bad habit.

Ans: It is time to change our bad habits.

47. I found the boy (cry) on the bed.

Ans: I found the boy crying on the bed.

48. I (call) there yesterday.

Ans: I was called there yesterday.

49. Rome was not (to build) in a day.

Ans: Rome was not built in a day.

50. Why did you go to market yesterday?

Ans: Why did you go to market yesterday?

51. It is no use (spoil) time by gossiping.

Ans: It is no use spoiling time by gossiping.

52. He talked as if he (knew) everything.

Ans: He talked as if he had known everything.

53. You had better (to do) the work.

Ans: You had better do the work.

54. He said that the earth (be) round.

Ans: He said that the earth is round.

55. As soon as I (think) about her, she (call) me.

Ans: As soon as I have thought about her, she calls me.

Similar Posts: